Sivilceler İçin Evde Yapılan Doğal Maske Tarifleri

Sivilceler İçin Evde Yapılan Doğal Maske Tarifleri

Sivilce çıkmasının bir kaç sebebi vardır. Bunlardan bazıları hormonlar kaynaklı, aşırı yağlı yiyecekler tüketme, yanlış beslenme tarzı, kullanılan ilaçlar gibi bir çok sebep vardır. En sık görüleni  hormonlara bağlı olarak yağ bezlerinin devamlı yağ salgılaması sonucu iltihap yapmasıdır. Sivilce tedavisinde en önemlisi kozmetik ürün kullanımına dikkat etmek gerekir.

Daha sonra önemli hususlardan biri sivilce kesinlikle sıkılmamalıdır, eğer sıkılacaksa çok bastırılmadan yapılması gerekir. Çünkü sivilcenin iltihabı alt deriye yayılıp çoğalmasına ve ciltte leke bırakmasına sebep olabilmektedir. Eğer sivilcenin iltihabı alınması gerekiyorsa çok dikkatli ve özenli olarak yapmak gerekir.

Yüzde leke oluşumu diğer bölgelere göre hızlıca olabilmektedir. Yapmanız gereken yöntem ilk önce cildinizi buhara tutup gözenekleri açın ve alkolle temizledikten sonra bu işlemi yapın. Daha sonra gül suyunu tonik gibi kullanabilirsiniz.

Aspirin ve Limon Sulu Sivilce Maskesi:

Gerekli Malzemeler;

  • 3-6 Adet aspirin
  • 1 Limon
  • 1 Çay kaşığı karbonat
  • 1 Çay kaşığı bal

Bu malzemelerin hepsini karıştırın ve cilde uygulayın, maske ciltte kuruyana kadar bekletin, daha sonra yüzünüzü durulayın. Haftada 1 ya da 2 kez bu maskeyi uygulayabilirsiniz.

Limon Suyu:

Limon suyu ile hazırlanan bu yöntem diğerlerine göre oldukça daha faydalıdır. Limon içerisinde yüksek miktarda C vitamini vardır. Limon içerisindeki asit yardımı ile cildin yenilenmesini sağlar ve sivilcelerin kurumasını aynı zamanda da sivilce lekelerinden kurtulmanızda yardımcı olur.

Hazırlanışı;

1 adet limonu bir kaba sıkın bir pamuk yardımıyla ile cildinize sürüp bekletin. Özellikle geceleri yatamadan önce yaparsanız çok daha etkili sonuç alabilirsiniz. Gün aşırı uygulamalarda uygulayabilirsiniz.

Kil Maskesi :

Gerekli Malzemeler;

  • 1 Tatlı kaşığı beyaz kil
  • 1 Tatlı kaşığı kayısı yağı
  • 2 Yemek kaşığı elma sirkesi

Bu malzemelerin hepsini bir kapta karıştırın ve cildinize sürün, 20 dakika beklettikten sonra yüzünüzü durulayın. Bu maske düzenli kullanılırsa oldukça etkili sonuçlar verebilir. Aynı zamanda içinde bulunan sirke sivilce lekelerinin de azalmasını sağlar.

Mayalı Maske:

Gerekli Malzemeler;

  • 1 Çay kaşığı bira mayası
  • 2 Adet dövülmüş aspirin
  • 1 Çay kaşığı oksijenli su

Bu malzemeleri bir kapta karıştırın ve cildinize ince bir tabaka halinde iyice yedirin, 20 dakika cildinizde bekletin. Bu maskeyi arka arkaya 5 gün boyunca uygulayın.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.