Zayıflamaya Yardımcı Olan Baharatlar Hangileridir?

Zayıflamaya Yardımcı Olan Baharatlar Hangileridir?

Aşağıda adı yazan ve açıklaması bulunan zayıflatan baharatlar ‘ı yemeklerde kullanarak zayıflamanıza yardımcı olabilirsiniz.

Zencefil: Zencefil yemek ya da salatalara kullanarak tüketmek yediğiniz besinlerin daha hızlı vücuttan atılmasını sağlar. Zencefil tüketmek ayrıca bünyenizi sağlamlaştırırken zayıflarken vücuda zarar veren enfeksiyonları önler.

 

Karanfil: Karanfil eskiden her lokantada ya da her sofrada bulunurdu. Yemeklerden sonra ağzını attığınız bir karanfil vücudunuzdan toksin atmanıza yardımcı olur.

 

Yeşil Çay: Yeşil çay günde bir bardak tüketildiğinde bile vücudunuzda antioksidan görevi görür. Yeşil çayın yağları yakma ve kilo verme özelliği vardır. Aynı zamanda metabolizmayı hızlandırır ve sindirim sisteminizi güçlendirir.

 

Tere Tohumu: Tere tohumunu salatalarınızda da kullanabilirsiniz. Metabolizmanızı hızlandırdığından daha çok kalori harcamanıza yardımcı olur. Tiroid bezlerinin aktif çalışmasını ve hızlanmasına yardımcı olur.

 

Kekik: Kekik birçok et türü yaptığınız yemeklere konulabilir. Kekiğin  suyu tüketildiğinde yağ metabolizmasını hızlandırması, kolesterolün düşmesine yardımcı olması ve damarları açması ile vücuda oldukça faydalı bir baharat türüdür.

 

Biberiye: Biberiyeyi salatalara kullanabilir biberiye suyu olarak tüketebilirsiniz. İyi bir ödem atıcı olan biberiye kan dolaşımını hızlandırır ve metabolizmanızın daha aktif çalışmasına yardımcı olur.

 

Sivri Biber: Sivri biber acı biberlerin tamamı yenilen yemeğin daha kolay vücuttan atılmasını sağlar. Sivri biber tüketildiğinde metabolizma hızının artar.

 

Funda: Fundanın yaprakları kaynatılıp sıvı olarak tüketildiğinde etkili bir zayıflatıcıdır. Dünyada artık funda suyu zayıflama programların sıkça eklenir. Romatizma ağrılarında çok etkin iyileştirici özelliği bulunur.

 

Wasabe: Wasabe Türkiye’de çok gözümüze çarpmasa da Japonların zayıf kalmasında etkin bir acı baharat türüdür. Wasabe acı biberlerde olduğu gibi metabolizmayı canlandırır ve zayıflatır.

 

Zerdeçal: Zerdeçal vücuda detoks görevi görür. Zerdeçal tüketildiğinde karaciğer ve safraya destek verir.

 

Mercan Köşk: Mercan köşk salatalarda kullanılabilir ve sindirim sisteminizin daha etkin hızlanmasına destek verir.

 

Kırmızı Pul Biber: Kırmızı pul biber tüketimini dengelemek çok önemlidir. Çünkü bir yandan iştahınızı açarken diğer yandan yağlarınızı yakar. Tüketirken iki kere düşünmek gerekir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.