Mide Şişkinliğine Ne İyi Gelir?

Mide Şişkinliğine Ne İyi Gelir?

1. Nane Çayı

Nane de bulantıyı gidermek için, aynı zamanda gaz ve şişme, yatıştırıcı bir etki ile rahatlatmak için de kullanılabilir. Gaz yanıklarını giderir. Sindirim işlevlerini mentol içeriği ile düzenler. Düz kaslar üzerinde antispazmodik bir etki vardır. Sinirleri yatıştırır ve bu nedenle gerçekten gerginlik ve stresin neden olduğu mide problemleri için kullanılabilir.

İhtiyacınız olanlar:
– 1 torba bitkisel nane çayı
– 1 su bardağı kaynamış su

Yapılışı:
Bir nane çayı torbası kaynar suya eklenir ve birkaç dakika süreyle infüze edilmesi beklenir. Daha sonra içecek için filtrelenir.

2. Zencefil

Zencefil ayrıca gaz ve şişkinlik gibi mide problemleri için de kullanılabilir. Hazımsızlık ile savaşmaya yardımcı olur. Çok kullanışlı kimyasal bileşenlere sahip olan zencefil ayrıca bağırsakların çalışmasını da kolaylaştırır. Aynı zamanda olası inflamasyon ve aşırı gaz oluşumunu önler.

İhtiyacınız olanlar:
– 1 adet taze zencefil
– Rende (isteğe bağlı)
– 1 bardak kaynar su
– Limon ve bal (isteğe bağlı)

Yapılışı:

Zencefil çayı yapmanın birkaç yolu vardır. Temiz bir zencefil parçası alınır ve sıcak su altında bir patates gibi fırçalanır. Dilimler halinde kesilir. Su ile doldurulmuş sıcak bir bardağa eklenir ve istenirse bal veya limon eklenebilir. Yaklaşık 10 dakika demlenmesi ve sarhoş olması bekleniyor. Yemeklerden önce veya sonra içilebilir. Sindirimi kolaylaştırmaya yardımcı olur.
– Bir yemekten önce taze sıkılmış bir zencefil de tüketilebilir.

4. Kimyon

Yüzyıllardır gaz ve şişkinlik için en etkili çözümlerden biri kimyondur. Kimyon sindirimi kolaylaştırır ve gaz oluşumunu önler.

İhtiyacınız olanlar:
– Bir tutam kimyon tohumu ya da birkaç kimyonlu kraker

Yapılışı:
Şişkinlik ve gaz hissettiğiniz zaman, kimyon tohumu veya birkaç kimyon krakeri tutam tüketebilirsiniz. Özellikle sabahları tüketilmesi tavsiye edilir.

5.  Papatya Çayı

Nane gibi, papatya çayı kızarmayı sakinleştirir. Sakinleştirici papatya ayrıca hazımsızlıktan kaynaklanan krampları, ağrıları ve karın ağrısını hafifletmek için de kullanılabilir. Ayrıca düz kaslarda anti-spazmodik, anti-inflamatuar ve rahatlatıcı etkileri vardır. Mide, hastalık için iyidir ve mide asiditesini düzenler.

İhtiyacınız olanlar:
– 1 poşet papatya çayı
– 1 su bardağı kaynamış su
– Bal ve limon suyu (isteğe bağlı)

Yapılışı:
Yaklaşık 1 su bardağı kaynatılır ve bir çay poşeti eklenir. Kapağı kapatın ve demlemek için 10 veya 15 dakika bekleyin. Biraz bal veya limon suyu ekledikten sonra içilir.

6. Şişkinliğe kabak

Gaz oluşumu, sindirilmesi zor veya gazlı gıdalar olarak karakterize edilen gıdalardan da kaynaklanabilir. Özellikle lifli gıdalar (fasülyeler gibi) genellikle gaz oluşumuna neden olur. Bunun yerine, sindirimi daha kolay olan yiyecekler tüketilebilir.

İhtiyacınız olanlar:
– Bir bardak pişmiş kabak (haşlanmış ya da kızarmış)

Yapılışı:
Yaklaşık 1 fincan kabak yenebilir. Bu, gazın sıkışmasını önler ve mevcut şişenin de aşağıya inmesine izin verir. Kabak fırında pişirilebilir, fırında veya ızgarada pişirilebilir.

7. Gıdaları iyice çiğnemek

Gaz çoğu durumda çiğnemenin bir sonucudur. Besinler yeterince sindirilemez ve bu şekilde gaz oluşumu artar. Bu nedenle, yiyecekler her öğünde iyice çiğnenmelidir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.