Zeytinin Faydaları Nelerdir?

Zeytinin Faydaları Nelerdir?

Zeytin ağacının hem yaprağı hem de meyvesi kullanılmaktadır. Zeytin ağacının yaprağı çok eski senelerden bu zamana birçok tedavide kullanılmaktadır. En fazlada sıtma hastalığının tedavi edilmesinde büyük ölçüde rol üstlenmektedir. Zeytin ağacının yaprağı istenirse çay olarak tüketilebilmektedir. Yüksek tansiyon hastalarında tansiyonun düşürülmesine oldukça yardımcı olmaktadır. Zeytin yaprağındaki Antioksidan özelliği ile yaşlanmanın etkilerini geciktirmekte ve vücutta bulunan zararlı maddelerin dışarıya atılmasını sağlayıp vücuda kuvvet vermektedir. Kalp sağlığı açısından da oldukça önemli etkilere sahiptir. Kalbin ritim bozukluğunu giderip, kalbe giden damarlarda tıkanıklıkları açar ve kan dolaşımını arttırır. Zeytin yaprağı sindirim sisteminizi düzenler ve ishali keser. Zeytin ve zeytin yağıda gene zeytin yaprağı gibi oldukça fazla şifalıdır. Kalp sağlığını korumakla birlikte zeytin ve zeytinyağı tekli doymamış yağ içerir. Zararlı olan kolesterolü düşürüp, kontrol altında alınmasını sağlar. Kanser önleyici özelliği vardır.

Zeytinyağı Faydaları

Zeytinyağının en önemli özelliği bağırsak kanserinin ve de göğüs kanserinin önlenmesinde oldukça etkilidir. Zeytin ve de zeytinyağının içerisinde bulunan vitaminler çocukların kemik gelişimlerini desteklemektedir. Zeytinyağı, safrayı artırır, Karaciğerleri çalıştırır, Karaciğerdeki ağrıyı keser. Sarılıkta oldukça faydalıdır. Ecza sektöründe bazı ilaçların hazırlanmasında kullanılır. Yaprakları ve de kabukları, yüksek olan tansiyonu düşürür. Kandaki şeker miktarını düşürmektedir. Bağırsak da bağırsak solucanı varsa düşürülmesine yardımcı olur. Zeytin taneleri de besleyicidir

Zeytinin Kalp Sağlığına Faydası

Yapılan araştırmalar kalp sağlığını koruduğu ile bilinen zeytin aynı zamanda kötü huylu kolesterolü düşürür. Kalp sağlığının ve damar sağlığının korunmasında etkili olup kalpte oluşan ritim bozukluklarının düzene girmesine yardımcı olur.

Zeytinin Dolaşım Sistemine Olan Faydaları 

Serbest radikaller kolesterolü kötü yönde etkilemesinden dolayı, kan damarları fazlaca zarar görür ve buda kalp krizine yol açar, zeytin antioksidan içerir ve bu sayede kalp hastalığını önler.  Bu konuyla ilgili yapılan son araştırmalarda özellikle zeytinyağının kan basıncı üzerinde olumlu etkiler ortaya koyduğu kanıtlanmıştır. Bunun yanı sıra kan hücrelerinin sağlığı içinde önemli rol oynamaktadır.

Zeytin Kilo Vermeye Yardımcı Olur

Zeytine bulunan farklı çeşitteki doymamış yağlar kilo vermeye de oldukça yardımcı olur. Zeytinyağının tüketimi ayrıca yağ hücreleri içinde etkili bir uyarıcıdır. Karındaki yağların erimesine yardımcı olur.

Zeytin Kanseri Önleyebilir 

Zeytinin DNA’lar için faydalı olan çok seyrek besinlerden bir tanesi olduğunu söyleyebiliriz.

Zeytin Cilt Ve Saç Sağlığını Korur

Zeytin hidrat içermektedir ve buda yağ asitleri yanında antioksidanlar bakımından zengindir. Bunun dışında ise zengin bir E vitamini deposudur. Bu özelliğinden dolayı zeytin bizi cilt kanserinden korur, yumuşak ve sağlıklı cilt oluşmasını sağlar, ultraviyole ışınlarına karşıda cildi koruma özelliği vardır. Bunun için hergün15 dakika boyunca cilde hakiki zeytinyağı sürmek yeterlidir.

Zeytin Alerjiyi Engelleyebilir

Son yıllarda yapılan araştırmalar sonucu zeytinin alerjilere karşı da etkili olduğunu ortaya çıkartmıştır. Bunun dışında ise genel alerjik tedavilerde de kullanılabilir.

Zeytinin Sindirim Sistemi Sağlığına Etkisi

Düzenli olarak zeytin tükettiğimizde özellikle kolon kanserine yakalanma riskimiz ciddi anlamda azalır. Zeytin sapı ise ülser ve gastrit gibi sorunları gidermenin yanı sıra kabızlığı da ortadan kaldırır. Zeytin sapının bir diğer özelliği ise pankreas ve hormon sağlığınıda düzenlemesidir.

Demir Kaynağı Zeytin

Özellikle siyah zeytin demir açısından fazlaca zengindir. Kanda oksijen taşımakta olan kırmızı hücrelerin sağlığını da korur Demir genel olarak vücut sağlığı için önemlidir. Saç sağlığınındın ayak tırnağına kadar bütün organların en çok gereksinim duyduğu maddelerdendir demir. Ve bu da siyah zeytinde bolca bulunur.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.