Mısır ve Mısır Püskülünün Faydaları

Mısır ve Mısır Püskülünün Faydaları

Mısır, buğdaygiller familyasındandır ve nemli iklime sahip bölgelerde yetişir. İki metreye kadar yüksekliği ulaşan ancak kısa ömürlü bir bitkidir. Mısırda A, B ve C grubu vitaminleri ile birçok yararı bulunan demir, potasyum, kalsiyum, manganez, fosfor ve magnezyum mineralleri yer alır. Mısır, karbonhidrat açısından zengindir ve protein, şeker içerir.

Mısırın Faydaları Nelerdir?

Kebap ya da haşlama olarak yaz mevsiminde bolca tükettiğimiz mısırın faydaları arasındaki en önemlisi kalp sağlığı ile ilgili olanıdır. Kötü kolesterolün mısır düşmesini sağlar ve damar sertliğinin önüne geçer. Mısırın faydaları arasında kalp krizi riskini azaltması da bulunur. Mısır lifli bir besindir, sindirim sisteminin çalışmasını da hızlandırır. Bağırsakların yumuşamasına mısırın aşırı tüketimi neden olabilir.

Mısır şeker içerir ve vücuda enerji veren bir besin olarak bilinir. Böbrekleri çalıştırması da mısırın faydaları arasında yer alır. Ayrıca idrar yolu enfeksiyonu gibi hastalıkların iyileşme sürecini hızlandırdığı da bilinir. Romatizma hastalığından kaynaklanan ağrıların azalmasına da yardımcı olur. Kan şekerini dengeleyen besinler arasında mısır da yer alır. Gözler için içerdiği A vitamini çok önemli bir vitamindir.

Göz hastalıklarına karşı A vitamini korur ve riskleri de en aza indirir. Mısırın farklı renkleri bulunurken cilt üzerinde de olumlu etkileri vardır. Mısırın faydaları arasında cildin parlak ve pürüzsüz olmasını sağlaması da vardır. Ayrıca içerdiği B grubu vitaminleri ile de mısır, Alzheimer olarak bildiğimiz unutkanlığa karşı da bağışıklığın artmasını sağlar.

Mısır Püskülünün Faydaları ve Zayıflamaya Etkisi

Koçanı dışında mısırın püsküllerinin de faydaları bulunur. Genellikle mısır püskülü zayıflamak amacı ile kullanılır. Çünkü zayıflatıcı etkiye mısır püskülü sahiptir. Vücutta bulunan yağın yakımını sağlayan bitkiler arasında da yer alır. Mısır püskülü böbreklerin çalışmasını sağlayan mısır püskülü, idrar söktürücü özelliğe de sahiptir ve vücuttaki ödemin atılmasına yardımcı olur.

İdrar yolları enfeksiyonunun mısır koçanı gibi püskülleri de geçiş sürecini hızlandırır.
Taze ve konserve halini mısırın faydaları için kullanabilirsiniz. Mısır yaz mevsiminde kebap olarak yapılır ve taze olarak da haşlanarak tüketilir. Mısırın bunların dışında konserve hali de çok sıklıkla kullanılır. Pilav ya da salata yapımında konserve kullanılan bitkiler arasındadır. Ayrıca mısır özü yağı üretimi de yapılır. Bunun yanı sıra mısır tanelerinden un da elde edilir. Mısır püsküllerinin de çayı demlenir ve bu çay yağ yakıcı özelliğe sahiptir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.