Ahlat Bitkisi Nedir Faydaları Nelerdir?

Ahlat Bitkisi Nedir Faydaları Nelerdir?

Ahlat hakkında genel özellikleri ile ilgili bilgi verecek olursak; Gülgiller familyasından olan bir türdür. Bu meyve adını aldığı Ahlat ağacı üzerinde yetişmektedir. Ahlat ağacının latince adı Pyrus elaeagrifolia’dır. Her yerde olabilen ve kendi kendine yetişen ahlat ağacı halk arasında yaban armudu veya çakal armudu olarak da bilinir.

Bu ağaç kendi kendine yetişme özelliğine sahip olan bir türe sahip olup, üzerine armut aşılanmaktadır. Ahlat meyvesi tam anlamıyla olgunlaştıktan sonra yenilebilir. Olgunlaşmadan evvel yenilmesi kesinlikle tavsiye edilmez. Çünkü hiçbir yararı görülmez.

Bitkisel tedavi yani diğer adıyla bilinen alternatif tıpta her türlü bitkinin önemi ve yeri oldukça fazladır. Şifalı bitkiler deyince aklımıza sadece birtakım karmaşık otlar gelmemelidir. Pek çok meyve ve sebze de bu şifalı otlar arasında sayılmaktadır. Dolayısıyla hepsinin ayrı bir görevi ve ayrı bir yeri bulunmaktadır. Ahlat yani yaban armudu da bitkisel tedavi amaçlı kullanılan şifalı bitkiler sınıfında yer almaktadır.

Pek çok meyvenin olduğu gibi elbette ahlatın da bilinen bazı rahatsızlıklar için özel faydaları bulunmaktadır.

 

Ahlatın faydaları

* Öncelikli olarak zehirli hayvanların ısırmalarında ya da sokmalarında kullanılarak zehrin vücuttan atılmasına yardımcı olur. Bunun için meyvenin filizleri dövülerek yaralı bölgeye konulmalı ve beklenilmelidir.

*Ahlat meyvesini yemek ishal hastalığını önler ve kişinin kendisini toparlamasına yardımcı olur.

* Astıma karşı faydalıdır,

* Böbrekleri çalıştırır,

* Kalbe iyi gelir

Doğanın eczanesinde ahlat ağacı gibi daha pek çok keşfedilmeyi ve tanınmayı bekleyen bitkiler mevcuttur. Kullanım ihtiyacınıza göre bu bitkileri tanımalı ve kendi yararlarınız doğrultusunda kullanmalısınız. Doğa eczanesi bizlere Allah tarafından verilmiş en büyük hazinelerden biridir ve orada dertlere derman olamayacak bir deva yoktur.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.